OM DE WEEK OP WOENSDAGAVOND
BEGIN 20:00 UUR | INLOOP 19:30 UUR

Liefde 3D is een begrip in onze gemeente. Liefde 3D staat voor het grote liefdesgebod van Jezus: God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf, oftewel liefhebben in drie dimensies: Liefde 3D.

Liefde wordt in ons gelegd door God, maar is ook iets wat we in onszelf verder kunnen ontwikkelen. We kunnen leren over God, Hem daardoor beter leren kennen, waardoor we nog meer van Hem gaan houden. We kunnen leren om onze liefde in relaties beter tot uitdrukking te laten komen. Persoonlijke ontwikkeling is een gezonde manier van van jezelf houden.

Het onderwijsprogramma van onze gemeente is dan ook gericht op het groeien in liefde op deze drie leergebieden: God liefhebben, liefde in praktijk en persoonlijke ontwikkeling. Vandaar de naam: 3DAY!

De cursussen worden gegeven door gemeenteleden en de predikanten. Er zijn cursussen voor iedereen, of je nu net tot geloof bent gekomen of al jaren in de kerk zit en de onderwerpen zijn heel divers. Voor ieder wat wils dus. De meeste cursussen duren drie avonden en vragen inschrijving. Je hoeft niet lid te zijn van de gemeente om cursussen te mogen volgen.

CONTACT >>
010.474 32 68
onderwijs@kvdnvlaardingen.nl

WIJ GAAN VOOR

GOD LIEFHEBBEN.

In een relatie moet je iemand leren kennen; in de relatie met God doe je dat onder andere door de Bijbel te lezen, door te bidden en door meer te leren over God en Zijn plan.

LIEFDE IN DE PRAKTIJK.

De liefde die je van God ontvangt, ontvang je om uit te delen. In je relaties met anderen, door dienstbaar te zijn en door het goede nieuws door te geven, te delen met anderen.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING.

In Christus vinden we nieuw leven – we leggen de oude mens af en worden een nieuwe schepping. Door inzicht te zoeken in jezelf, maar ook door stil te zijn, is er ruimte voor groei. Je ontwikkelen betekent ook zorgdragen voor de wereld om je heen.

CURSUSAANBOD

2020|2021

BLOK 1

16 SEPTEMBER
30 SEPTEMBER
14 OKTOBER

Oriëntatiecursus (deels online)

Ds. Dennis Mohn

Tijdens deze cursus nodigen we je uit de Kerk van de Nazarener te leren kennen. Zowel onze plaatselijke gemeente als ook het internationale karakter komen aan bod. Daarnaast zal er een overzicht gegeven worden van de geschiedenis van de Kerk van de Nazarener en zullen we de belangrijke aspecten van de Wesleyaanse theologie toelichten. Wil je lid worden of ben je gewoon geïnteresseerd in wie wij zijn dan ben je van harte welkom bij de Oriëntatiecursus.

De Verandering

Ank Verhoeven

Veranderen hoort bij het leven; jijzelf verandert en de mensen en dingen om je heen veranderen. Situaties veranderen. Het is een continu proces van je verbinden en afscheid nemen. Veel gaat daarin als vanzelf, maar heel vaak stokt het proces en dan heb je daar last van – bewust of onbewust. Gebaseerd op het werk van o.a. Jakob van Wielink maken we een persoonlijke levenslijn. Je ontdekt wat de invloed is van de veranderingen in je leven, hoe je met veranderingen omgaat en hoe je daarin kunt leren.

In Verbinding

Annelies van ‘t Hoff

In echte verbinding zijn met God, de ander en jezelf is niet altijd even eenvoudig. Toch merken we vaak dat het essentieel is, omdat het ons verder brengt in deze relaties. Het betekent betrokkenheid, verdieping en commitment.
Maar hoe doe je dat, in verbinding staan met de ander? Hoe maak je echt contact voorbij het praten over koetjes en de kalfjes? Hoe leer je de ander kennen en hoe blijf je die verbondenheid houden? Hoe deed Jezus dit? Wat kunnen we leren van Hem en van elkaar als het gaat over gespreksvoering en zorg dragen voor elkaar? Wil je daar meer over leren omdat je ook kinder- / jeugdleider of vrijwilliger bent? Of ben je gewoon benieuwd naar hoe je je eigen gespreksvoering en verbindende factor kunt verbeteren? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

BLOK 2

04 NOVEMBER
18 NOVEMBER
02 DECEMBER

Is de Bijbel nog wel waar? (deels online)

Ds. Ed Meenderink

Is de Bijbel nog wel waar in deze tijd? Wat vertellen moderne wetenschappelijke historische en archeologische ontdekkingen ons? Is de Bijbel “waar” met betrekking tot alle gebieden van het leven? Hoe is de Bijbel eigenlijk ontstaan? Hoe is zij bedoeld? Wat moeten we met de vele gruwelijkheden die we in de Bijbel tegenkomen? Als u zich herkent in deze vragen, dan bent u van harte welkom op deze 3D studie!

Opnieuw vreugde vinden

Hilda Bos

Het leven is niet altijd gemakkelijk. Lijden en verlies zijn onlosmakelijk met dit leven verbonden. En toch komt er een moment dat ook jij een keuze kunt maken om een moeilijke periode achter je te laten en je er weer iets moois of nieuws van kunt maken. Dat de mooie dingen in het leven mooi zijn, is juist ook omdat we ook de minder mooie en verdrietige kant van het leven kennen. Dan kan jouw lijden of verdriet betekenis krijgen en mag je opnieuw blij zijn met de goede dingen. In deze cursus gaan we in op hoe we deze keuze voor een vreugdevol leven kunnen en mogen maken.

BLOK 3

06 JANUARI
20 JANUARI
03 FEBRUARI

Vrouwen in de Bijbel (online)

Pastor Ank Verhoeven

Bijna elke zondag wordt er op de kansel gesproken over mannen; de Bijbel staat er vol mee. Als vrouw moet je je dus altijd identificeren met een man. En in discussies over ‘de rol van de vrouw volgens de Bijbel’ lijkt het soms alsof voor vrouwen hooguit een bijrol is weggelegd. En toch… toch staan er vijf vrouwen genoemd in het geslachtsregister van Jezus… Toch krijgen enkele vrouwen juist een buitengewoon grote rol. En, heel ongebruikelijk in die tijd, hun naam wordt in de Bijbel genoemd en hun rol wordt erkend. In deze cursus leren we een aantal van deze vrouwen kennen, hun verhaal beter begrijpen en zullen we zien hoe juist hun rol van groot belang was voor het plan van God.

Geloofsbeleving (online)

Natasja den Boer

Ik denk dat we allemaal wel verlangen naar meer van God in ons leven. Misschien maak jij, net als ik, elke zomer en elk nieuw jaar weer opnieuw het voornemen om nu echt meer te gaan bidden en meer in de Bijbel te lezen. En gaan jouw voornemens, net als die van mij, de weg van de meeste goede voornemens…

In deze cursus gaan we kijken naar manieren die bij ons passen om meer plezier te krijgen in het bidden, Bijbel lezen en geloofsverdieping. En aangezien iedereen verschillend is, hoop ik met jullie allerlei vormen te ontdekken om praktisch mee aan de slag te gaan.

BLOK 4

17 FEBRUARI
03 MAART
10 MAART

Verkenning voor een nieuw verhaal (online)

Rik Op den Brouw

In drie avonden neemt Rik ons mee in de spagaat wetenschap versus religie. Met veel voorbeelden vertelt hij van zijn passie voor sterren, planeten en het heelal. Rik gaat het in deze cursus hebben over de wetenschap en religie die van elkaar vervreemd zijn. Sterker nog, de noodzaak dat het tijd wordt dat wetenschap en religie gaan samenwerken om te voorkomen dat de planeet, onze planeet, ten onder gaat. Maar ook gaan we het hebben over de religieuze mens, die mens die uitgedaagd wordt om oude dogma’s los te laten. Dogma’s over de schepping maar ook dogma’s over God. Het wordt tijd voor een nieuw verhaal!

Praten met en luisteren naar kinderen over geloof en leven (online)

Sylvia van Asperen

Er was een moment dat je met je kleine kindje op het podium stond en met een hart vol verlangen ‘ja’ zei op het voornemen het geloof voor te leven voor je nieuwgeboren wereldwonder. Er was een moment dat je je vol overtuiging opgaf voor het kinderwerk, verlangend iets van Gods liefde te delen. Dat verlangen was oprecht en zeer gemeend. En toen ging je kindje zich ontwikkelen, groeien, een eigen mening krijgen. Toen bleken de schatjes van Wonderland lastige vragen te stellen of zich misschien wel te verzetten. Al deze unieke door de Vader gewenste kinderen blijken je prachtige momenten maar ook bijzondere uitdagingen te bieden.
Tijdens deze 3Day avonden kijken we naar dit boeiende proces, een proces dat je soms best onzeker kan maken. Welke aspecten spelen er allemaal mee als we het gesprek aangaan over het geloof? Hoe weten we nu wat er echt in het kind leeft? Wat kun je doen of laten om een kind te ondersteunen in zijn of haar geestelijke ontwikkeling? Hoe doen andere ouders of kinderwerkers dat?
Deze avonden zijn bedoeld voor ieder die betrokkenen is bij kinderen in de basisschoolleeftijd. De avonden zijn bedoeld voor ieder die wil en durft delen, ervaren, leren en tot nieuwe inzichten komen. Alle kinderwerkers in het bijzonder zijn van harte uitgenodigd om mee te doen! Let op: deze cursus omvat 2 avonden (17 februari en 3 maart).

Oriëntatiecursus (online)

Ds. Dennis Mohn

Tijdens deze cursus nodigen we je uit de Kerk van de Nazarener te leren kennen. Zowel onze plaatselijke gemeente als ook het internationale karakter komen aan bod. Daarnaast zal er een overzicht gegeven worden van de geschiedenis van de Kerk van de Nazarener en zullen we de belangrijke aspecten van de Wesleyaanse theologie toelichten. Wil je lid worden of ben je gewoon geïnteresseerd in wie wij zijn dan ben je van harte welkom bij de Oriëntatiecursus.

OVERZICHT 2020|2021

Blok 1

16 SEPTEMBER
30 SEPTEMBER
14 OKTOBER
1.1 | Oriëntatiecursus
1.2 | De Verandering
1.3 | In Verbinding

Blok 2

04 NOVEMBER
18 NOVEMBER
02 DECEMBER
2.1 | Is de Bijbel nog wel waar?
2.2 | Opnieuw vreugde vinden

Blok 3

06 JANUARI
20 JANUARI
03 FEBRUARI
3.1 | Vrouwen in de Bijbel
3.2 | Geloofsbeleving

Blok 4

17 FEBRUARI
03 MAART
10 MAART
4.1 | Verkenning voor een nieuw verhaal
4.2 | Praten met en luisteren naar kinderen over geloof en leven
4.3 | Oriëntatiecursus