Pastor Ank Verhoeven is sinds oktober 2017 assistent-predikant met als focus discipelschap in de gemeente. Daarmee zet ze haar verantwoordelijkheid voor het onderwijs-programma 3DAY voort en zal zij ook meer betrokken zijn bij het belangrijke onderwijs in de huiskamers en aan de kinderen en tieners. Met het aanstellen van een extra kracht om invulling en verdere verdieping te geven aan het onderwijs, wil de gemeente duidelijk investeren in visie en de missie om ‘Goed lief te hebben, omwille van de wereld.’ De missie van de kerk, Gods missie, is Ank uit het hart gegrepen. Het is haar verlangen om God te dienen en Zijn liefde voor de wereld met mensen te delen.

Ank is ruim 15 jaar betrokken als lid van de gemeente, waarvan zij 10 jaar geleden lid is geworden. In diezelfde periode is zij haar theologische opleiding begonnen. Na afronding hiervan heeft ze een aantal jaren in de kerk gewerkt, waarna ze de tijd genomen heeft voor verdere studie. In 2018 heeft zij haar master opleiding theologie afgerond.

“Discipelschap heeft mijn hart”, zegt Ank. “Ik geloof dat het hele Christelijk leven uit leren en groeien bestaat, dat je nooit lang stil kunt staan als je Jezus wilt volgen. Maar dat is best moeilijk in deze tijd. Het kost wat… en eigenlijk willen veel mensen dat alles in het leven makkelijk gaat, niet veel tijd kost en ‘gewoon leuk’ is. Jezus volgen is niet altijd makkelijk, het kost al je tijd en is lang niet altijd ‘gewoon leuk’. Door mensen te laten zien en ervaren wat discipel van Jezus zijn is, hopen we hen te laten zien dat het het waard is, dat het diepe rust, vreugde en kracht geeft… En dat het hèt antwoord is op Gods liefde voor ons.”