Homecoming - kerst komt naar huis. Dit is ons thema voor het kerstseizoen dit jaar. In de VS is homecoming een gebruik waarbij allerlei alumni van een highschool of college één keer per jaar bij elkaar komen voor een groot feest. Het is dit moment waarop de verbinding met een bepaalde plaats en tijd wordt herbeleefd en gevierd. Homecoming is ook wat God deed met kerst. Helemaal in het begin wandelde God nog met de mens in het paradijs op aarde. Het was voor allebei thuis. En toen kwam er een einde aan. Maar met kerst kwam God weer naar huis. Dus elk jaar vieren we deze verbinding met een bepaalde plaats en tijd en gebeurtenis - het moment waarop God door Zijn zoon naar huis kwam.

Veel van kerst zullen we dit jaar thuis moeten beleven omdat we niet naar kerstvieringen, kerstconcerten, kerstmarkten, familiebijeenkomsten, kerstdiensten, etc. kunnen gaan. Ook onze activiteiten zullen online zijn.

Dus dan brengen wij kerst naar jou. Kerst komt ook bij jou thuis. Het komt naar jouw huis.

BELEEF ALLES LIVE MEE
OP ONS YOUTUBE KANAAL >>

KERST AAN HUIS

ALLES OP EEN RIJTJE. ALLES ONLINE.

29 nov / 6, 13, 20 dec

ADVENTSDIENSTEN

Beleef online onze adventsdiensten mee. Elke keer weer een feest van verwachting. We leven toe naar het moment waarop God zich persoonlijk voorstelt aan ons en op onze deur klopt.

20 dec

KINDERKERSTFEEST

Speciaal voor onze kinderen zenden we online een kinderkerstfeest uit. Maak ruimte in je woonkamer want ze zullen wel mee willen springen, dansen en zingen.

24 dec

KERSTAVONDDIENST

Deze keer brengen we een bijzonder kerstavonddienst naar jou thuis. Het wordt een moderne dienst met veel muziek, een boeiend verhaal en meer.

25 dec

KERSTOCHTENDDIENST

Kerstochtend lekker in bed de dienst kijken? Gewoon doen. Ook deze dienst brengt kerst gewoon zomaar aan huis. Verwacht mooie kerstliederen en een motiverende boodschap.

NOG MEER KERST

24 DAGEN SAMEN ADVENT. ELKE DAG EEN KORTE BEMOEDIGING VAN HUIS NAAR HUIS.

DE WOLVEN. DAGELIJKS EEN NIEUWE AFLEVERING VAN EEN SPANNEND VERHAAL VOOR TIENERS EN IEDEREEN DIE ZICH NOG JONG VOELT.

VAN MIJN HUIS
NAAR JOUW HUIS

JE KAN DEZE AFBEELDING DOWNLOADEN EN DOORSTUREN AAN VRIENDEN EN FAMILIE.

JE KAN OOK DEZE POSTER DOWNLOADEN, UITPRINTEN EN OPHANGEN THUIS ACHTER JE RAAM.

WE WENSEN JULLIE FIJNE DAGEN!
WE ZIEN JE THUIS!

ADVENT EN KERST
ON DEMAND

1. ADVENT

2. ADVENT

3. ADVENT

4. ADVENT

KINDERKEERSTFEEST

KERSTAVONDDIENST

KERSTOCHTENDDIENST

WIJ DOEN MEE

DIT JAAR GAAT ONZE KERSTCOLLECTE NAAR EEN PROJECT IN ARMENIË: SCHOUDER AAN SCHOUDER

Door de oorlog in de afgelopen maanden tussen Armenië en Azerbeidzjan zijn duizenden mensen uit Nagorno Karabach gevlucht en hebben alles achtergelaten. Velen van hen zijn in Yerevan terechtgekomen, de hoofdstad in Armenië, waar de Kerk van de Nazarener gevestigd is.
Uit contact met de Kerk van de Nazarener in Armenië begrijpen we dat de situatie in Armenië als ingewikkeld en verwarrend wordt ervaren. Er is veel angst dat op enig moment de oorlog weer zal oplaaien. Mensen zijn verdrietig en teleurgesteld. Tijdens de oorlog zijn alle jonge mannen van 19-21 jaar opgeroepen om te vechten aan het front. Vijfduizend jongeren zijn hierbij omgekomen en men vreest dat een hele generatie verloren is gegaan. Er zijn duizenden vluchtelingen die niet terug kunnen, omdat het land of de plaats waar ze woonden nu in handen van Azerbeidzjan is.
De kerk geeft samen met plaatselijke hulporganisaties praktische hulp zoals voedsel, dekens, matrassen, winterkleding, schoolspullen etc. etc. Ook zijn kinderclubs, tieners en gemeentekringen ingeschakeld bij de opvang. Tot nu toe verbleven de vluchtelingen in opvangcentra en gastgezinnen. Nu duidelijk is dat de meeste niet terug kunnen is er geld nodig om mensen te helpen huizen te huren en een bestaan op te bouwen.

WIJ DOEN MEE MET DE OMGEKEERDE ADVENTSKALENDER VAN HET LEGER DES HEILS.

Dit jaar doen we samen met de Verzamelde Kerken van Vlaardingen mee aan de actie 'de omgekeerde adventskalender' van het Leger des Heils. De bedoeling is om mensen die rond de Kerstdagen in een opvang in Vlaardingen en Rotterdam verblijven, voor de kerst een tas vol extra boodschappen te geven.

Afhankelijk van het type opvang, verschilt de inhoud van zo’n tas. Denk aan voedings- of verzorgingsproducten voor volwassenen, maar voor gezinnen met kinderen kunnen er ook knutselspullen, pennen of knuffels in zitten.

De term omgekeerde adventskalender is bedacht, omdat je bij deze actie niet elke dag een vakje van een adventskalender opent om er iets voor jezelf uit te halen, maar een artikel in een kersttas stopt voor iemand anders. Vlak voor de kerst worden de tassen uitgedeeld aan de mensen in de opvanglocaties. Als gemeente vullen wij meer dan 100 tassen.