VERNIEUWD BEWEGEN

Ds. Dennis Mohn

Deze serie gaat over de nieuwe wegen die Jezus ging. Aan alle kanten brak hij met gebruikelijke manieren van denken, zien, horen, beleven en spreken. Hoe Hij God voorstelde aan de mensheid was een volstrekte vernieuwing van hoe mensen het altijd ervoeren, grotendeels omdat ze er zelf iets heel raars van hebben gemaakt. Dus in deze serie gaan we samen kijken hoe we vernieuwd kunnen bewegen in deze wereld.

Deel 1

Een nieuw verhaal

Het oude verhaal dat we maar blijven vertellen, dat mensen in een liefdevolle relatie met Jezus moeten stappen want anders vermoordt God hen, is gebroken. Is er dan ook een manier waarop we mensen kunnen introduceren aan de liefde van God zonder hun met eeuwige straf te dreigen?

Deel 2

Wat zonde zeg

In vele opzichten hebben we de bijbel en de hele boodschap van het evangelie gereduceerd tot een beperkt verhaal van zonde-straf en daad-consequentie. Maar Jezus confronteerde aan alle kanten deze oude wereldorde.

Preek in jouw leven...

In deze serie zijn er door Ds. Ank Verhoeven ook mails geschreven die als verdieping kunnen worden gebruikt om in de praktijk aan de slag te gaan met Vernieuwend Bewegen. Heb je ze gemist of wil je ze nog eens teruglezen? Ze staan hiernaast voor je klaar!