BEWOGEN BEWEGEN

Ds. Dennis Mohn
Ds. Ank Verhoeven

Deze 6-delige preekserie gaat over hoe we als gemeenschap van gelovigen nog meer bewogen kunnen zijn met elkaar, anderen en de kwetsbaren. Soms ervaren we misschien een bepaalde stagnatie in onze geloofsgroei. Dan wordt het misschien tijd om mee te bewegen daar waar Jezus aan het werk is in mensen. Dan komen we zelf ook weer in beweging. Jezus was enorm bewogen met mensen en het was en is de essentie van de beweging die Hij in gang heeft gezet. In deze serie kijken we dan ook naar de verschillende ontmoetingen die Jezus heeft gehad met mensen. Je nodigen je uit om deel te worden van de beweging van bewogenheid.

Deel 1

De onderbreking is de weg

Jezus liet zich onderbreken op zijn weg. En de onderbreking was de weg. En het was in de onderbreking dat Jezus op zijn best was en geweldige dingen gebeurden. Er gebeurden altijd bijzondere dingen toen Jezus zich liet onderbreken.

Deel 2

Het verlangen van de rijke jongeling naar Gods Koninkrijk

Waar kan ik meer bewogen raken? Wat kan ik doen om meer deel te worden van het Koninkrijk vandaag? Wat staat er misschien in de weg? Dat vraagt wat zelfonderzoek en bewogen buiten onze comfortzone.

Deel 3

De Geest en mijn lelijke kant

Als ik de lelijkste kant van mezelf kan liefhebben, die lelijke emoties en gedachten, die boosheid, misschien wraakgevoelens, die jaloezie, dit egocentrische gedrag, die onverschilligheid, al die verraders van liefde – als ik deze kant van mezelf kan liefhebben kan ik het ook in de ander.

Deel 4

De verleiding der verleidingen

We kunnen niet voorkomen dat we het kwaad zullen ontmoeten als we bewogen gaan bewegen maar we kunnen wel kiezen hoe we omgaan met de verleidingen die dat met zich mee brengt.

Deel 5

Uit nood geboren

Bewogen bewegen wordt vaak uit nood geboren, het is lang niet altijd een logische stap maar probeer je opties niet vooraf al te veroordelen. Jezus kan er altijd iets mee!

Deel 6

Nog vandaag...

Het is in deze ontmoeting dat zo indringend duidelijk wordt waar het uiteindelijk altijd weer om gaat: We hebben een God nodig die bewogen beweegt met ons want dit kruis is te zwaar voor mij alleen.

Preek in de praktijk...

In deze serie zijn er door Ds. Ank Verhoeven ook mails geschreven die als verdieping kunnen worden gebruikt om in de praktijk aan de slag te gaan met Bewogen Bewegen. Heb je ze gemist of wil je ze nog eens teruglezen? Ze staan hiernaast voor je klaar!