Er samen om geven

•••

Wij geven onze collectes weg want elk moment is een goed moment om tot zegen te zijn. Elke zondag komen we bij elkaar om samen te aanbidden, samen te zingen, samen te luisteren, elkaar te ontmoeten, samen te bidden. Laten we er ook samen om geven. Om wat willen we dan samen geven? Dat is helemaal aan jou 😊.

De collectes die we ophalen elke zondag willen we een nieuwe bestemming geven – namelijk om tot zegen te zijn. Dus alles wat er op zondagochtend contant, via de QR code of de website (iDEAL) – www.kvdnvlaardingen.nl/meedoen – wordt gegeven gaat naar een project of initiatief dat jij mag aandragen als doel. En dan zullen we er samen om geven!

Kleine kanttekening: gelabelde overboekingen voor een bepaald project die na zondag worden gestort voor een project of initiatief zullen niet meegenomen kunnen worden. Het moet administratief ook werkbaar blijven. Als het toch gebeurt zullen we deze opsparen en aan het eind van het jaar een mooi project uitzoeken voor deze giften. Verder blijven de collectes van elke derde zondag van de maand bestemd voor het internationale zendingswerk van ons kerkgenootschap.

Welke projecten of initiatieven komen in aanmerking? Alles wat te maken heeft met God liefhebben, je naaste liefhebben, of de schepping liefhebben. Je kunt je voorstel sturen naar samengeven@kvdnvlaardingen.nl. We hebben hier 40 zondagen per jaar voor. Als er meer voorstellen zijn dan zondagen dan zullen we keuzes moeten maken. Daarom hebben een aantal voorwaarden waar een project of initiatief aan zou moeten voldoen:

  • Ben je lid van onze gemeente? Dan mag jij projecten of initiatieven voordragen. Het is iets wat wij samen als gemeente familie met elkaar willen doen.
  • We zullen geen herhalende betalingsverplichtingen aangaan. Het gaat om een eenmalig gift.
  • We vinden het fijn als je je project of initiatief zelf voorstelt in de dienst. Dus even in één minuut vertellen waar het over gaat. Zo is het ook echt iets van ons. Geen zorgen, we zullen je hiermee helpen.
  • Elk project waar we op een zondag voor geven zal op de vrijdag ervoor in de Updates ook worden voorgesteld met een korte alinea. Heb je dus een zondag gemist en je wil toch nog heel graag geven kun je het doel zelf opzoeken en direct doneren.
  • Lokale projecten of initiatieven zullen voorrang krijgen. Er zijn vele grote landelijke stichtingen die veel geld ophalen en vaak raken de kleinere lokale dingen daardoor in de achtergrond. We willen juist tot zegen zijn in onze directe omgevingen van onze leden.
  • Het gaat alleen om de giften die op zondag tijdens de dienst via de QR code, via iDEAL worden gegeven, of contant na de dienst in de doos bij de infobalie in de ontmoetingsruimte.

Wat betreft je reguliere giften aan de gemeente willen we je aanmoedigen om deze vooral via overschrijving te doen naar NL91 INGB 0005 4967 30 of NL38 RABO 0125 4079 55 t.n.v. KvdN Vlaardingen o.v.v. ‘maandelijkse bijdrage’.

 

Boven alles willen we deze spannende uitdaging lerend aangaan. Het zal misschien niet gelijk allemaal soepel lopen maar we willen ons ook niet tegen laten houden om tot zegen te zijn door mogelijke hobbels. Samen komen we er wel en komt het sowieso goed. Want hoe dan ook, we zullen tot zegen zijn!

Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat we weer richting het einde van het jaar gaan, waarin we samen ook de eindsprint zullen moeten inzetten om de begroting/uitgaven te halen. Het klinkt (en is) misschien een onlogische stap, maar we geloven dat het juist een mooie stap naar onze omgevingen zal zijn.

Uiteindelijk is elke euro die aan kerk-zijn wordt gegeven een uitdrukking van goed liefhebben van God, naaste en onszelf omwille van de wereld. Het voelt misschien wel eens anders wanneer de noodzaak van de begroting meer in de voorgrond staat. Maar geven is boven alles een uitdrukking van onze liefde. Laten we dat nog meer in de praktijk brengen.

Vrijgevigheid is een koninkrijkswaarde. Dat willen we praktiseren en oefenen. De collecte is een belangrijk onderdeel van onze zondagdiensten. Het is boven alles een belangrijk onderdeel van onze aanbidding. We aanbidden een God die vrijgevig is en dat mag dan zo nog meer tot uitdrukking komen in onze samenkomsten. We gaan er dus samen om geven want elk moment is een goed moment om tot zegen te zijn.

RECENTE ARTIKELEN

Klik hier voor meer artikelen >>

Wil jij ook de ENTHOUSIAST per mail ontvangen en/of UPDATES uit de gemeente schrijf je dan in.