Er is meer

Paulus schrijft in Efeze 3:20-21 (NBV21): "Aan Hem die door de kracht die in ons werkt bij machte is oneindig veel meer te doen dan wij vragen of denken, aan Hem komt de eer toe, in de kerk en in Christus Jezus, tot in alle generaties, tot in alle eeuwigheid. Amen." Wat een fenomenale uitspraak over wie God is in ons en onder ons. Er is zoveel meer dan we ons kunnen voorstellen. Zelfs met onze enorme verbeeldingskracht overstijgt God dit door Zijn kracht in ons. Alles wat we aan kracht, creativiteit, passie, liefde en innovatie uiten, komt voort uit Hem, en Paulus zegt: Er is meer! Het ligt binnen ons bereik. De vraag is: Hebben wij het helemaal te pakken? We goud in handen. In deze serie bespreekt Ds. Dennis Mohn hoe we het goede dat God ons heeft gegeven, verder kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Deel 1

Meer Jezus

Velen verblijven in de buurt van kerk, geloof en God. Altijd op een afstand maar wel in de buurt. Als we durven te blijven en niet wegrennen zal Jezus je meenemen van 'in de buurt' naar heel dichtbij. Er ontbreekt nog maar één ding.

Deel 2

Meer Echtheid

Jezelf zijn is het laatste waar velen op zitten te wachten als ze even balans opmaken van wie ze denken te zijn. Mensen hebben soms desastreuze evaluaties over zichzelf. Dan ben je toch gewoon een keer lekker niet jezelf!

Deel 3

Meer voor elkaar

Het toren van Babel verhaal speelt zijn rol in het grotere verhaal om ons te helpen te begrijpen wat het betekent om een volgeling van God te zijn, om iemand te zijn die ervoor heeft gekozen om een deelnemer te zijn in Gods intenties.

Deel 4

Meer groeien

Als we over groeien spreken als ‘worden wie je al bent’ dan betekend groeien altijd dat we naar iets toe bewegen. Je zou het ook volgen kunnen noemen. We bewegen naar, we gaan helemaal op in, we bloeien op in diegene die we al zijn.

Preek doordeweeks

In deze serie zijn er door Ds. Ank Verhoeven ook mails geschreven die als verdieping kunnen worden gebruikt om in de praktijk aan de slag te gaan met deze serie. Heb je ze gemist of wil je ze nog eens teruglezen? Ze staan hiernaast voor je klaar!