BEWOGEN BEWEGEN

Ds. Dennis Mohn
Ds. Ank Verhoeven

Deze serie gaat over hoe we als gemeenschap van gelovigen nog meer bewogen kunnen zijn met elkaar, anderen en de kwetsbaren. Soms ervaren we misschien een bepaalde stagnatie in onze geloofsgroei. Dan wordt het misschien tijd om mee te bewegen daar waar Jezus aan het werk is in mensen. Dan komen we zelf ook weer in beweging. Jezus was enorm bewogen met mensen en het was en is de essentie van de beweging die Hij in gang heeft gezet. In deze serie kijken we dan ook naar de verschillende ontmoetingen die Jezus heeft gehad met mensen. Je nodigen je uit om deel te worden van de beweging van bewogenheid.

Deel 1

De onderbreking is de weg

Jezus liet zich onderbreken op zijn weg. En de onderbreking was de weg. En het was in de onderbreking dat Jezus op zijn best was en geweldige dingen gebeurden. Er gebeurden altijd bijzondere dingen toen Jezus zich liet onderbreken. Wat als het juist in de onderbreking is dat we op ons best kunnen zijn als Jezus in deze wereld, ruimte maken voor de ander, dingen beter maken, vrijgevig zijn, goed zijn voor de ander? Bewogen bewegen begint op de weg van onderbrekingen.

Deel 2

Het verlangen van de rijke jongeling naar Gods Koninkrijk

Samen bouwen we voor het koninkrijk op weg naar de prachtige kathedraal van Gods Nieuwe Schepping. En je kunt het vandaag al zien gebeuren, ervaren. Er deel van zijn.
De preek van deze week wil het verlangen in je verder aanwakkeren; daar begint het. Mij heeft daar het boek Verrast door Hoop van Tom Wright enorm toe geïnspireerd en ik beveel het je van harte aan.
En terwijl je verlangen er al is en hopelijk verder groeit, is de vraag, waar kan ik meer bewogen raken? Wat kan ik doen om meer deel te worden van het Koninkrijk vandaag? Wat staat er misschien in de weg? Dat vraagt wat zelfonderzoek.