“Alleen ga je sneller samen kom je verder.” Dit vind ik een mooie quote voor de bestuursraad en gaat zeker op, de afgelopen jaren hebben we mogen en kunnen ervaren dat je samen verder komt. Dat samen zit natuurlijk ook in de diversiteit die we terugvinden in onze bestuursraad, jong oud, man vrouw, verschillende achtergronden en verschillende karakters maar bij elkaar een club mensen die ervoor gaan.

Het is altijd lastig om uit onze vergadering onderwerpen te kiezen die we met de gemeente willen en moeten delen, niet dat er geheimen zijn of dat we over zaken praten die we voor ons zelf willen houden maar meer om het duidelijk te maken. In een discussie gaat het vaak alle kanten op en is het moeilijk om een samenvatting te geven zonder de essentie van de discussie te verliezen, Joost onze secretaris is briljant in staat om dat toch steeds weer te doen want als er één ding is waar we voor staan is het openheid en transparantie. Wij zijn met z’n allen de kerk, de gemeente van onze Heer met ieder zijn taak maar met z’n allen verantwoordelijk, daar hoort openheid bij om mee te kunnen denken is informatie belangrijk dus als je iets wilt weten of als het niet duidelijk is kom dan langs vraag en praat mee ook hier gaat het op dat je alleen sneller gaat maar samen verder komt.

Nog iets over de samenstelling van onze bestuursraad, het is mooi te zien dat ieder vanuit zijn of haar achtergrond een bijdrage levert en dat er veel specialismen zijn verzameld. Juridische kennis gepaard met helder denken, de menselijke maat samen met communicatieve vaardigheden, de technische kant soms moeilijk te begrijpen maar o zo noodzakelijk, financiële deskundigheid en het kunnen uitleggen, een organisatorisch brein die heel pragmatisch kan zijn, twee predikanten die natuurlijk alles weten en ons dat graag laten weten want ze lijken verschillend maar zijn ze dat ook? Een secretaris als spil en steun en toeverlaat van iedereen, een HOP (hoofd operationele zaken) die er altijd is, steeds met oplossingen komt en iedereen kent en tot slot mag ik voorzitter zijn van deze club mooie mensen. Dat laatste is misschien wel de makkelijkste rol want het is leuk, leerzaam, interessant en gewoon top om samen de bestuursraad te mogen vormen. Is het dan altijd makkelijk en leuk, nee natuurlijk niet er staan vaak genoeg ingewikkelde onderwerpen op de agenda. Onderwerpen waar we niet in één keer uitkomen maar ook dan blijven we dicht bij elkaar en zoeken we naar leiding van onze Heer en lukt het ons steeds weer om een goed resultaat te bereiken.

Kortom Rikkert, Johanneke, Judith, Arjen, Walter, Joost, Dennis en Ed dank!