Samen doorpraten.

Kerk zijn met elkaar gaat verder dan alleen de zondagse dienst. Zeker in een tijd waarin veel mensen spiritueel op zoek zijn en dit graag met anderen willen delen. Alleen naar een preek luisteren is dan niet genoeg. Daarom bieden we als kerk van de Nazarener in Vlaardingen de mogelijkheid om dieper te gaan. We nodigen je uit om niet alleen op zondagochtend naar een inspirerende boodschap te komen luisteren, maar juist om hier thuis mee verder te gaan.

Niet zonder ons.

Veel liedjes, films, verhalen benadrukken de gedachte ‘samen is beter dan alleen’. Wij geloven dat dit ook geldt voor de zoektocht naar en wandel met de God van Liefde. Ook de eerste volgelingen van Jezus kwamen bijeen om God en elkaar te ontmoeten. Deze ontmoetingen vonden plaats in de tempels. Maar daar bleef het niet bij: de mensen deelden hun leven. Ze zongen, vochten, huilden, baden, lachten, werkten en bewonderden met elkaar. Het gewone leven, dat is waar ‘kerk’ plaatsvond.

Elkaar ontmoeten.

Ook de eerste volgelingen van Jezus kwamen bijeen om God en elkaar te ontmoeten. Deze ontmoetingen vonden plaats in de tempels. Maar daar bleef het niet bij: mensen deelden hun leven. Ze zongen, vochten, huilden, baden, lachten, werkten en bewonderden met elkaar, zoals ook dat populaire liedje ons uitdaagt te doen. Het gewone leven, dat is waar ‘kerk’ plaatsvond. De huiskamers van de Kerk van de Nazarener in Vlaardingen zijn de plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten. Wij kunnen zo, op een eigentijdse manier, invulling geven aan een leefwijze die al begon in de vroege kerk. In deze tijd waarin de drukte regeert, zullen mensen veel baat hebben bij een plek waarin ze zichzelf mogen zijn en van elkaar en God kunnen genieten.

De vele huiskamers die onze kerk kent, zijn allemaal verschillend in hun samenstelling. Sommige zijn samengesteld op levensfase, andere op woonplaats en weer andere zijn ontstaan vanuit een gedeeld verlangen. Iedereen mag zich aansluiten bij een van onze huiskamers. Dit kan door online op zoek te gaan naar een huiskamer.

De coördinatie van de huiskamers wordt gedaan door een team van vier personen. Dit team ondersteunt de huiskamers waar nodig. Ook helpt het team mensen die op zoek zijn naar een huiskamer. Wij hebben goed zicht op de bestaande huiskamers en brengen zoekende mensen in contact met bestaande huiskamers of wij helpen ze om een eigen huiskamer te starten. Spreek ons gerust eens aan na de dienst.

Vragen? Opmerkingen?
Stuur het huiskamer team een bericht.

Naam*

E-mail*

Bericht*

Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.