KONINKRIJK ONTMASKERD

Ds. Dennis Mohn

Het goede nieuws dat Jezus verkondigde was altijd het koninkrijk van God. Maar op de één of andere manier wordt dat wat bedoeld is als goed nieuws meestal niet openbaar. Het tegenovergestelde is vaak juist het geval. We krijgen alleen maar stress. Nog meer moeten doen en beter doen. Er hangen allerlei dingen overheen die het goede nieuws maskeren. Het is als het ware een gebroken koninkrijk, vol prestatiestress. En velen kennen dit koninkrijk goed want ze leven er al zolang in. Dat gebroken koninkrijk gaan we in deze serie ontmaskeren. Maar aan de andere kant gaan we het goede nieuws van het koninkrijk onthullen. Wij zijn niet geroepen om het koninkrijk van God te bouwen. Dat is al in ons. We zijn geroepen om het te onthullen. Dus de vraag is: Hoe onthullen wij het koninkrijk van God?

Deel 1

Een definite

We hebben een definitie nodig van wat het koninkrijk van God dan is. En uiteindelijk is het niet zo ingewikkeld. Dit is het: 'Het Koninkrijk van God is een bestaan dat rijk is aan de Koning.' In deze preek hoor je wat dit precies betekend.

Deel 2

Vredestichters zijn

Als wij aan vrede denken dan is het vaak een beperkte en eenzijdige vrede omdat we het alleen maar één kant gunnen. Een gebroken koninkrijk is vaak alleen goed nieuws voor de één en minder goed nieuws voor een ander. Vredestichters gaan echter verder dan dat.

Deel 3

Bidders zijn

Vaak lijkt gebed een magisch maniertje om God te laten doen wat we gefikst willen hebben - een middel om controle uit te oefenen. En als het dan niet werkt ligt het vast aan jouw geloof. Maar welk gebed dan ook gaat in de basis over iets heel anders dan controle.

Deel 4

Aanbidders zijn

Preek in jouw leven...

In deze serie zijn er door Ds. Ank Verhoeven ook mails geschreven die als verdieping kunnen worden gebruikt om in de praktijk aan de slag te gaan met deze serie. Heb je ze gemist of wil je ze nog eens teruglezen? Ze staan hiernaast voor je klaar!