NIEUWE ERVARINGEN

Ds. Dennis Mohn

Als gemeente, als christen, als zoekenden zullen we een heleboel nieuwe ervaringen opdoen in de komende tijd als we ervoor open staan. Alles is eigenlijk een nieuwe ervaring simpelweg omdat de toekomst onvoorspelbaar is. En deze onvoorspelbaarheid is juist een goddelijke ruimte waarin we nieuwe ervaringen mogen opdoen. De bedoeling van deze serie is dan ook om ons te helpen de ruimte te benutten, te beleven wat er kan gebeuren als we in deze goddelijke ruimte stappen.

Deel 1

Eenvoud en vreugde

De reis begint in het boek Handelingen en de uitstorting van de Geest die de ruimte voor nieuwe ervaringen alleen maar ging vergroten. Deze preek gaat over wat het betekend een Geest-vervuld leven te leven.

Deel 2

Ongehinderd verbonden

Als God wonderen doet in ons leven zal het altijd gaan over wat Hij het belangrijkste vind in ons leven. God geeft constant weer wat nodig is voor een leven met Hem. De nieuwe ervaring zet in als we dat ook zien. Jij bent alles voor Hem.

Deel 3

Vluchten met Jezus

Soms moet het eerst heel ongezellig en oncomfortabel worden voordat we in beweging komen. En we willen het zeker niet meemaken, maar ongemak zou zomaar het beste kunnen zijn wat ons overkomt omdat God door ons ongemak iets groots wil doen.

Deel 4

Beweging in onvrede

We leven in een wereld die gekenmerkt is door onvrede. En daarom is het ook zo makkelijk om mee te bewegen. We kennen het gewoon niet anders. Het is de beweging van deze wereld terwijl niks echt beweegt. Maar wat als we ons gewoon niet meer gek laten maken?

Deel 5

De zegen van het anti-wonder

Wonderen horen ons goed te laten voelen, ons beter te maken, onafhankelijker, niet meer moeten bedelen, ons gelukkiger maken, meer verbonden. Maar alles wat een wonder eigenlijk zou moeten doen is vaak ver te zoeken. Wat als het toch een wonder is?

Deel 6

Goedheid en genade

Elke beweging loopt constant gevaar om op te houden. Elke beweging beweegt constant op dit kantelpunt van doorgaan of niet. En alles hangt af van hoeveel van ons oude zelf we de leiding geven van ons nieuwe zelf. Hoeveel van onze oude ervaringen kleuren onze nieuwe ervaringen, onze toekomst?