Een gezegend 2021… onder voorbehoud

3 januari 2021
Ds. Ed Meenderink
Amos 7:1-6
Print Friendly, PDF & Email

Samenvatting

Wat zal 2021 ons brengen? Moet het alles uit 2020 goedmaken? Wie zal het zeggen? Helderzienden? Nee. God? Bijbelse profetie heeft een belangrijk voorwaardelijk element, waardoor profetie slechts de uitkomst geeft van een bestaande weg. Wij, kinderen Gods, met ons gebed, geloof en “scheppend spreken”, ziende op Jezus, spelen een fundamentele rol in “Gods toekomst”! Maar het is juist voor gelovige mensen die de goden geschapen hebben om vooral “alles te weten en alles te kunnen”, om deze Bijbelse waarheid te omarmen.

Vragen

Zorg dat je in ieder geval vraag 4 behandelt:

  1. Lees samen Prediker 9:11-12. Toeval! Wat vind je hiervan? Waarom is het zo moeilijk (en angstig) voor een religieus mens om toeval te erkennen?
  2. Waarom hebben mensen de goden bedacht die vooral “alles moesten weten en alles kunnen”? Hoe vind je het dat onze Ene Ware God en Jezus als Beeld van Hem laten zien dat Hij niet “almachtig” en “alwetend” is?
  3. In de preek is beweerd dat “een gelovige met een profetie in de hand een levensgevaarlijk mens kan zijn”. Waarom?
  4. Bid nu samen en gebruik je God-gegeven scheppingskracht in het gebed om specifieke dingen voor 2021, voor de wereld en voor jullie eigen leven bij God te brengen.
BEKIJK DIENST