Wat een advent!

22 december 2019
Ds. Ed Meenderink
Psalm 25:1-3a
Print Friendly, PDF & Email

Samenvatting

De gelovigen in Jezus’ dagen hadden een verkeerde verwachting van Zijn komst. Het gevolg was teleurstelling en boosheid. Maar kun je ook teveel van Jezus verwachten? Met als gevolg ook teleurstelling en boosheid. Ik wil 7 gebieden delen uit de Bijbel waaruit blijkt dat wij ook teveel van Jezus in ons leven kunnen verwachten. Allemaal zaken die Hij wellicht van ons verwacht, omdat Hij weet dat er veel meer in ons zit dan wij denken/geloven. Wij mogen dingen verwachten van de Christus-in-ons, niet van Christus ver boven ons.

 1. Anderen leren vergeven
 2. Jezelf leren vergeven
 3. Jezelf leren liefhebben
 4. Je eigen genezing bewerken
 5. Zorgen dat je bedenkt wat waar en goed is
 6. Leren met je geest en je spreken over je gevoel te heersen
 7. Samen met Jezus je behoudenis uitwerken (je “karma oplossen”)

Vragen

 1. Ken je voorbeelden uit je eigen leven, waar je misschien van Jezus verwachtte, wat je uiteindelijk zelf moet en kunt doen?
 2. Hoe kan de bijbel ons vertellen dat Jezus “onze verlosser” is en tegelijkertijd ons ernstig oproepen om “onze eigen behoudenis uit te werken”?
 3. Bespreek de 7 punten waarin wij teveel van Jezus kunnen verwachten en die Hij van ons verwacht. Welke is voor jou belangrijk?
 4. Bespreek de gedachte: “Als je alles verwacht van Christus-boven– je, dan ontdek je nooit het wonder van de Christus-in-je”